Over ons

Geschiedenis en toekomst komen samen

Over ons

Wie zijn wij

De tuin wordt gerund door Heleen en Reinier Eilander, en Thomas Verdel en Tessa Savonije. Heleen beheert de tuinderij al vijf jaar en weet veel over planten en de historische elementen uit de tuin. Thomas runde een andere tuinderij die zich specialiseerde in eetbare bloemen en kruiden voor het topsegment van de Nederlandse horeca. Reinier en Tessa werken aan de communicatie en events van de moestuin. Als team zetten we ons in voor een prachtige tuin waar iedereen de vruchten van kan plukken.

Landgoed vollenhoven

Geschiedenis & toekomst

De historische moestuin van Landgoed Vollenhoven (1 hectare) gaat terug naar 1800, waar de eerste ronde tuinkassen en koude bakken werden gebouwd. Deze kassen zijn uniek in Nederland, en wij gebruiken ze nog steeds. De tuin is ommuurd en we hebben vele historische en bijzondere planten.
In 2023 hebben we de moestuin verder uitgebreid door een nieuw stuk tuin van 0,6 hectare aan het historische gedeelte toe te voegen. Daarnaast gaan we vele historische elementen terugbrengen in originele glorie, door traditionele werkwijzen (b.v. koudebakken en druivenkassen) opnieuw leven in te blazen. We telen vele verschillende groenten, kruiden, (eetbare) bloemen, eieren en honing, voor de groentepakketten en restaurants in omgeving Utrecht.

landgoed vollenhoven

Samenwerking

Moestuin Vollenhoven werkt samen met de evenementen locaties en huiscateraars op Landgoed Vollenhoven. In samenwerking met de Vuurplaats, gevestigd in de oude houtschuur grenzend aan de moestuin, telen we specifieke gewassen die goed bereid kunnen worden op open vuur.