Tuindagen 2024
Bestel hier je tickets

Landgoed Vollenhoven
28, 29 en 30 juni 2024

Bezoek de moestuin

Rondleidingen

Kom tijdens de Tuindagen van Landgoed Vollenhoven een kijkje nemen in onze moestuin. Ervaar zelf hoe onze regeneratieve werkwijze samengaat met het historische karakter van de moestuin. Tijdens de Tuindagen geven moestuinbazen Thomas en Heleen exclusieve rondleidingen. Pluk een prachtige natuurvriendelijke bos bloemen of ervaar de smaken van de tuin als een echte sterren chef! Daarnaast leer je alles over onze manier van telen, de geschiedenis en de bijzondere rijksmonumenten op de moestuin. Meer informatie over de tuindagen vind je op www.tuindagenvollenhoven.nl

Rondleidingen op 28, 29 en 30 jun 2024

Historische en regeneratieve rondleiding

In deze rondleiding nemen we je mee door onze prachtige historische en regeneratieve moestuin met meerdere rijksmonumenten van 200 jaar oud, die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt. We lopen langs de historische muur, de ronde orchidee kas, de anjer kas en de koude bakken. Ook bespreken we de methode die we in de moestuin gebruiken: de niet-kerende methode (no-dig). We laten zien hoe we zorg dragen voor de bodem terwijl we de beste kwaliteit producten telen. Het gehele proces van "farm to table" wordt chronologisch inzichtelijk gemaakt.

Leuk weetje: de ronde orchidee kas is het decor van de ontmoeting tussen Koningin Beatrix en Máxima in de serie Máxima.

Prijs per persoon (incl. btw): €6,50
Kinderen tot 12 jaar gratis
Duur: 30 minuten
Alleen beschikbaar in combinatie met een entreeticket voor de Tuindagen.

Bestel hier je tickets
Rondleidingen op 28, 29 en 30 juni 2024

Chef's tasting tour

Altijd al willen ervaren hoe een Michelin sterren chef door een moestuin loopt? Ga mee en ontdek de smaken van de moestuin tijdens deze pluk en proef wandeling. Moestuin Vollenhoven werkt samen met verschillende sterren restaurants. We gaan bijzondere kruiden eetbare bloemen oogsten, en laten zien hoe we zorg dragen voor de bodem terwijl de beste kwaliteit producten worden geteeld. Het gehele proces van "farm to table" wordt chronologisch inzichtelijk gemaakt en geproefd!

Prijs per persoon (incl. btw): €12,50
Kinderen tot 12 jaar gratis
Duur: 60 minuten
Alleen beschikbaar in combinatie met een entreeticket voor de Tuindagen.

Beperkt aantal kaarten beschikbaar

Bestel hier je tickets
Rondleidingen op 28, 29 en 30 juni 2024

Bloempluk workshop

Pluk je eigen natuurvriendelijke veldboeket tijdens onze bloempluk workshop. Onder begeleiding van onze tuinder Heleen wandelen we door de moestuin en vertellen we over onze rijksmonumenten van 200 jaar oud, en de methode die in de moestuin gebruikt wordt: de niet-kerende methode (no-dig). Samen plukken we mooie bloemen en schikken die tot een prachtig boeket die u mee naar huis kan nemen – denk aan dahlia, zinnia, leeuwenbek, violier en delphinium.

Prijs per persoon (incl. btw): €25,00
Kinderen tot 12 jaar gratis
Duur: 60 minuten
Alleen beschikbaar in combinatie met een entreeticket voor de Tuindagen.

Beperkt aantal kaarten ‍

Bestel hier je tickets
28 EN 29 juni 2024

Tuinconcert

Op vrijdag- en zaterdagavond kunt u genieten van een prachtig openluchtconcert met licht klassieke muziek bij de vijver in de tuin achter het landhuis. Het is mogelijk om het tuinconcert uit te breiden met een diner-arrangement van de Vuurplaats waarbij ingrediënten uit de moestuin boven houtvuur bereid worden. Rondom en tijdens het concert zijn er drankjes en borrelplankjes verkrijgbaar op het foodplein naast het landhuis.

Programma 28 en 29 juni 2024
Diner-arrangement: ontvangst 17:30 uur bij de Vuurplaats

Aanvang voorprogramma: 20:00 uur
Aanvang concert: 20:45 uur
Eindtijd concert: 22:30 uur

Klik hier voor meer informatie Tuinconcerten